G-RZ80K2KM34

 

Køng Marked 2017

En god dag med mange besøgende, godt vejr og nyt materiale til arkivet.

Tak for det!


 

 

 

ARKIVERNES DAG 2016

LEG & LEGETØJ

 

Arkivernes Dag 2015

I år var temaet "Byfester og bryllupper". Der er lang tradition for byfester i Køng, så vi har meget materiale i arkivet i form af billeder, avisudklip og annoncer, som vi kunne bruge i udstilingen. Bryllupsbilleder har vi også mange af. Det blev til billeder af bryllup, sølvbryllup, guldbryllup og diamantbryllup.

Arkivernes Dag 2014

Temaet i 2014 var "Himmelskud - Køng set fra luften". De to sidste år har vi købt luftfotos af gårde og huse i Køngs Sogn på Det kongelige Bibliotek. Tilsammen med dem, vi havde i arkivet i forvejen blev det til en fyldig udstilling af luftfotos fra hele Køng Sogn.

Arkivet var fuld af interesserede gæster hele dagen. Vi takker for den store interesse og de mange gode oplysninger, vi fik i dagens løb. Husk: vi bliver altid glade for at supplere vores arkiv, så har du et luftfoto derhjemme, så tænk på os.

Arkivernes Dag 2013 

I år havde vi valgt at lave en udstilling, som vi kaldte "Portrætter og livshistorier". Vi havde udvalgt 11 markante personer fra sognet og fortalte deres historie i billeder og korte tekster.

Det blev til historier om bl.a. Dybsømanden, digterinden Olga Pedersen, Maler Kaj og krovært og bager Peter Christian Mølck.

Mange besøgte os i løbet af dagen, og vi fik gode supplerende oplysninger og nye arkivalier til arkivet, som vi blev meget glade for.

Bogen "Matadorer" var udkommet op til Arkivernes Dag, og det var/er muligt at købe den i arkivet for 149 kroner.

 

KØNG MARKED 2013

Pinsesøndag 2013 var vi på det årlige Køng Marked med en stand.

Vi havde mange besøg af store og små - også med hund!

Se alle billederne fra dagen i galleriet

 

 Arkivernes Dag 2012: "Det kører for Køng"

Arkivernes dag i Køng var i år på hjul. Vi havde fundet billeder af alt på hjul og i bevægelse i Køng i de sidste 100 år frem. Og det var ikke så lidt! Her var glade cyklister på to eller tre hjul, her var mælkebiler, ølbiler og busser, motorcykler og knallerter.

I starten havde de fleste køretøjer heste foran, men som årene går vinder de motoriserede køretøjer frem - både dem som blev brugt til erhverv og dem som man stolt kørte rundt i privat.

Vi havde mange besøgende hele dagen, og vi fik både gaver og mange nyttige informationer. Tak for det!

 

 

 

 

 Køng Marked 20. maj 2012

Arkivernes Dag 2011

Lørdag den 12. november var der atter Arkivernes Dag i Køng Sognearkiv.

Vi viste en udstilling af gruppebilleder fra sognet. Klassebilleder, konfirmationsbilleder og gymnastikbilleder.

Mange besøgte og arkivet, og vi fik mange nye billeder og navne.

Tak for det!

 

"Hvem er hvem og hvor og hvornår aften"

29. september 2011 i det gamle Køng Bryggeri

Det var en velbesøgt aften, hvor vi viste ca. 60 billeder på storskærm. Det var klassebilleder, konfirmationsbilleder, gymnastikhold og billeder af ukendte steder og personer. Arkivet fik stor hjælp fra de mange fremmødte, som kunne genkende navne og huske personer, så det var en fornøjelse.

Køng Sognearkiv takker mange gange for hjælpen.

rød valmue
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk